Ριζική αποτρίχωση – Ηλεκτρόλυση

Έχεις τριχοφυΐα στο πρόσωπο ή σε περιορισμένα σημεία στο σώμα;

Έχεις κάνει laser ή φωτοαποτρίχωση και όμως επιμένουν κάποιες τρίχες που ναι μεν είναι ανοιχτόχρωμες παρ’ όλα αυτά υπάρχουν και τις βλέπεις;

Ίσως είναι η στιγμή να κοιτάξεις μια ακόμη μέθοδο μόνιμης αποτρίχωσης, την ριζική ή ηλεκτρόλυση.

Άλλη μια καινούρια μέθοδος αποτρίχωσης;

Είναι η πιο παλιά μέθοδος μόνιμης αποτρίχωσης.

Τι είναι;
Η ηλεκτρόλυση είναι ίσως η πιο παλιά μέθοδος μόνιμης αποτρίχωσης, μετράει αισίως πάνω από 125 χρόνια. Εφευρέθηκε το 1875 από τον οφθαλμίατρο Dr. Charles Michel, στην προσπάθεια του να θεραπεύσει μια ασθενή του που είχε πρόβλημα θυλακίτιδας στις βλεφαρίδες.

Πως γίνεται;
Ο τρόπος που γίνετε η ηλεκτρόλυση είναι απλός αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη δεξιοτεχνία και εμπειρία από τον χειριστή. Με την βοήθεια μιας πολύ λεπτής βελόνας διοχετεύεται μικρή ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος μέσα στον θύλακα της τρίχας, με αποτέλεσμα τον καυτηριασμό της περιοχής. Με τον τρόπο αυτό καταστρέφονται τα κύτταρα της τρίχας μέσα στον θύλακα με σκοπό την οριστική εξαφάνιση της τρίχας.

Σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούμε ηλεκτρόλυση;
Η ηλεκτρόλυση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε περίπτωση που χρειαζόμαστε ριζική και μόνιμη αποτρίχωση, ενώ είναι ιδανική μέθοδος για το πρόσωπο ή όταν θέλουμε να καταστρέψουμε μεμονωμένα κάποιες τρίχες χωρίς να πειράξουμε την γύρω περιοχή που μπορεί να περιέχει χνούδι.

Ριζική αποτρίχωση Ηλεκτρόλυση
Ριζική αποτρίχωση Ηλεκτρόλυση

Οι περιπτώσεις όμως που την καθιστούν την μοναδική λύση είναι όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε λευκές αποχρωματισμένες τρίχες ή τρίχες χωρίς μελανίνη όπου το laser αποδεικνύετε ανίκανο. Τέλος είναι ιδανικό για τις περιοχές γύρω από την θηλή του στήθους καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ακρίβεια και να αποτριχώσει τρίχες που είναι στα όρια με την θηλαία άλω.

Γενικότερα, η ριζική αποτρίχωση (ηλεκτρόλυση) είναι η μέθοδος με την οποία ολοκληρώνουμε μια μόνιμη αποτρίχωση, ακόμη κι αν το μεγαλύτερο μέρος της το κάναμε με laser ή φωτόλυση.

Είναι η ηλεκτρόλυση μόνιμη μέθοδος;
Η ηλεκτρόλυση είναι από τις πιο σίγουρες μεθόδους ριζικής – μόνιμης αποτρίχωσης. Χρησιμοποιείτε από αισθητικούς εδώ και δεκαετίες με καταπληκτικά αποτελέσματα.
Κατά την διάρκεια της ριζικής αποτρίχωσης (ηλεκτρόλυση), η αισθητικός καυτηριάζει το θύλακα της τρίχας και καταστρέφει την τρίχα που ήδη υπάρχει στο θύλακα. Παράλληλα όμως καταστρέφονται και τα κύτταρα τα οποία είναι υπεύθυνα για την δημιουργία της επόμενης τρίχας.

Πόσες επισκέψεις χρειάζονται για μια μόνιμη αποτρίχωση με ηλεκτρόλυση ;
Δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά πόσες επισκέψεις χρειάζονται, εξαρτάται από το είδος της τρίχας, την περιοχή, ηλικία αλλά και αν υπάρχει ορμονική δυσλειτουργία. Συνήθως όμως ξεκινάμε με μια αραίωση της περιοχής όταν πρόκειται για μια γενικευμένη περιοχή και υπάρχει μεγάλη πυκνότητα και σταδιακά έρχεται η ολική αποτρίχωση. Σε περιπτώσεις που υπάρχει ορμονικό πρόβλημα το οποίο δεν επιδέχεται ορμονική θεραπεία (πρόκειται για το 98% των περιπτώσεων) θα χρειαστεί να γίνουν περισσότερες συνεδρίες ανάλογα με την ένταση του προβλήματος.

Πόσο συχνά πρέπει να γίνετε η ριζική αποτρίχωση ;
Δεδομένου του κύκλου ζωής της τρίχας, καλό είναι να υπάρχει μια συχνότητα περίπου κάθε ένα με ενάμιση μήνα περίπου. Ο κύκλος ζωής της τρίχας χωρίζετε σε τρία στάδια:
στο αναγεννές στο οποίο η τρίχα είναι σε νεαρή ηλικία και ακόμη αναπτύσσεται,
στο καταγεννές στο οποίο η τρίχα βρίσκετε στην ενήλική της ζωή (έχει φτάσει στο τελικό της μήκος και δεν μεγαλώνει άλλο) και
στο τελογεννές στάδιο το οποίο είναι και το στάδιο που στην ουσία η τρίχα είναι νεκρή φαίνεται να μεγαλώνει αλλά στην ουσία είναι ο μηχανισμός που έχει το δέρμα μας ώστε να διώξει τη νεκρή πλέον τρίχα.
Το στάδιο όπου έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα στην ηλεκτρόλυση αλλά και γενικά σε όλες τις μεθόδους αποτρίχωσης είναι το αναγεννές στάδιο, εκεί που η τρίχα αναπτύσσεται, ενώ σίγουρα δεν έχουμε κανένα αποτέλεσμα όταν η τρίχα βρίσκετε στο τελογενές στάδιο όπου η τρίχα είναι ήδη νεκρή και ακριβώς από κάτω στον ίδιο θύλακα αναπτύσσεται η νέα τρίχα.

Η ηλεκτρόλυση έναντι άλλων μεθόδων αποτρίχωσης
Η ηλεκτρόλυση είναι μια σταθερή αξία στον κατάλογο των αποτριχώσεων και μάλιστα στη μόνιμη αποτρίχωση.
Τα υπέρ της
Είναι αποτελεσματική για όλα τα είδη της τρίχας ακόμη και για το χνούδι και τις λευκές τρίχες.
Γνωρίζουμε από την αρχή αν η τρίχα έχει καεί και σε ποιο στάδιο βρίσκετε
Δεν χρειάζεται να σαρώσουμε όλη την περιοχή αλλά μπορούμε να αποτριχώσουμε μεμονωμένα κάποιες τρίχες ενώ να αφήσουμε την γύρω περιοχή ανέγγιχτη.
Είναι ιδανική μέθοδος για περιοχές όπου βρίσκονται πολλές ελιές ή βλάβες που δεν πρέπει να αγγίξουμε.

Τα κατά
Είναι αρκετά χρονοβόρα σε σχέση με το laser ή το IPL (φωτόλυση) το οποίο σαρώνει μια ολόκληρη περιοχή σε ελάχιστο χρόνο.
Μπορεί να προκαλέσει μικρό ερεθισμό ο οποίος κρατάει για περίπου μία ώρα.

Από ποια ηλικία ενδείκνυται να γίνεται η ριζική αποτρίχωση ;
Δεν υπάρχει περιορισμός στην ηλικία που θα αρχίσει κάποιο άτομο να κάνει ριζική αποτρίχωση. Η ριζική αποτρίχωση δεν επεμβαίνει στην ανάπτυξη του οργανισμού. Παρ’ όλα αυτά όμως, καλό είναι να μην γίνετε κατά την παιδική ηλικία, που πιθανότατα να είναι και περιττό. Δεν υπάρχει όμως κανένα πρόβλημα να εφαρμοστεί κατά τη διάρκεια της εφηβείας και ειδικότερα γύρω στην ηλικία των 15 χρόνων που είναι και η πιο συνηθισμένη ηλικία που εμφανίζετε τριχοφυΐα.

Επιτρέπεται η ριζική/ηλεκτρόλυση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;
Η ριζική αποτρίχωση είναι από τις πιο ασφαλές μεθόδους αποτρίχωσης και δεν φέρνει καμία επίπτωση στην υγεία της εγκύου ή του εμβρύου. Η ποσότητα του ρεύματος που χρησιμοποιείται είναι ελάχιστη και η εφαρμογή του είναι τοπικά σε πολύ μικρό βάθος μέσα στο δέρμα (στην περιοχή του χορίου). Η μοναδική περίπτωση  που μπορεί να απαγορευτεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι όταν το μηχάνημα που χρησιμοποιείται είναι παλαιού τύπο και δημιουργεί κλειστό κύκλωμα με το σώμα της εγκύου. Ποιο συγκεκριμένα,  αν σας ζητηθεί να κρατήσετε μια μεταλλική ράβδο η οποία συνδέετε με το μηχάνημα της ριζικής αποτρίχωσης τότε σίγουρα δημιουργείτε ένα κλειστό κύκλωμα. Τέτοιου είδους μηχανήματα είναι πλέον ελάχιστα και είναι απολύτως ασφαλή σε άτομα που δεν βρίσκονται σε κατάσταση εγκυμοσύνης.

Είναι ακριβή μέθοδος;
Η χρέωση της υπηρεσίας γίνετε με την ώρα, ανάλογα δηλαδή με το πόσα λεπτά κάνουμε ριζική αποτρίχωση. Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να κρίνουμε αν κάποιο ινστιτούτο έχει χαμηλή ή υψηλή τιμή στην ριζική αποτρίχωση γιατί αυτό εξαρτάται από την εξοικείωση ή την εμπειρία που έχει ο/η αισθητικός στην μέθοδο. Μπορεί για παράδειγμα ο τιμοκατάλογος ενός ινστιτούτου να αναφέρει ότι η ριζική είναι σε πολύ χαμηλή τιμή σε σχέση με κάποιο άλλο, στην ουσία όμως να πληρώσετε πολύ περισσότερα χρήματα λόγω του ότι ο/η αισθητικός είναι αρκετά αργός.

Μπορεί κανείς να κάνει ριζική/ηλεκτρόλυση καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου;
Η ριζική αποτρίχωση δεν έχει κανένα περιορισμό με τις εποχές ή τον ήλιο και μπορεί να γίνει οποιαδήποτε μήνα, ανεξαρτήτου ηλιοφάνειας.

Υπάρχει κάτι που απαγορεύεται όταν κάποιος κάνει ριζική αποτρίχωση ;
Καλό είναι την ημέρα που θα κάνετε ηλεκτρόλυση να μην βρέξετε την περιοχή με νερό και γενικότερα να την περιποιηθείτε σαν να υπάρχει κάποια πληγή στην περιοχή. Στο σημείο που έχει γίνει η ριζική αποτρίχωση το δέρμα είναι πληγωμένο και γι’ αυτό είναι αρκετά ευαίσθητο στο να δημιουργηθεί κάποια μόλυνση. Για το λόγο αυτό καλό είναι να αποφευχθούν δραστηριότητες όπως κολύμβηση, η γυμναστική σε γυμναστήριο και ιδιαίτερα μέρη που μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα καθαρά ή απολυμασμένα

Επικοινωνία
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00 – 18:00

Σάββατο: 10:00 – 16:00

Κυριακή: Κλειστά

Newsletter

La Mia Estetica © 2024 All rights reserved.
Designed By Ornicom Web Solutions

La Mia Estetica © 2024 All rights reserved.
Designed By Ornicom Web Solutions